Utrechtse Honing

DSC_0719

Zo fantastisch als de honingoogst in 2014 was, zo moeizaam was het dit jaar. Maar, dat hoort erbij. Honing is een net als fruit en groente een seizoensproduct en afhankelijk van het verloop van het seizoen. Het voorjaar bleef lang koud en in de zomer is het een lange periode droog geweest. Hierdoor duurde het langer voordat de bomen en planten in bloei stonden en door de droogte produceerde de bloemen minder nectar.

Het bijenvolk heeft de honing zelf ook hard nodig, dus alleen van de volken die meer dan genoeg honing hadden verzameld daar hebben we honing van geoogst. We hebben een kleine hoeveelheid voorjaarshoning en wat meer zomerhoning geoogst.

Wil je graag Utrechtste honing kopen? BijenBEhouderij de Gagel staat regelmatig op markten en evenmenten. Via de website houden we je op de hoogte.

Je mag ook langskomen bij de BijenBEhouderij. Dan kun je de bijen (en misschien de imkers) aan het werk zien en een kijkje nemen in de bijentuin. Maak dan even een afspraak via monique@bijenbehouderij-degagel.com.

Als je honing koopt van BijenBEhouderij de Gagel dan ben je verzekerd van een eerlijk en duurzaam product uit Utrecht. BijenBEhouderij de Gagel heeft namelijk het Lekker Utregs Keurmerk.

Keurmerk zonder witachtergrond